Tampons zijn een alternatief voor maandverband of andere oplossingen zoals de keeper. Een tampon breng je in jouw vagina, de tampon absorbeert dan het vrijgekomen menstruatiebloed. Na het inbrengen voel je een tampon niet meer zitten en daarom vinden veel vrouwen het een prettige oplossing.

Met een tampon kun je bijvoorbeeld ook zwemmen. Zelfs vrijen is mogelijk, maar in dat geval is het toch beter de tampon te verwijderen.

Mits op de juiste manier gebruikt zijn tampons niet gevaarlijk voor jouw gezondheid. De tamponziekte (TSS) komt tegenwoordig nog maar zelden voor.
Tampons worden in diverse versies verkocht, daarbij worden namen als light, normaal, super, etc. gebruikt. Deze benamingen hebben niets te maken met de grootte van je vagina. De benamingen geven aan hoeveel menstruatiebloed de tampon kan absorberen. Stap alleen over op een tampon met een hoger absorptievermogen, als je merkt de lichtere / kleinere typen te snel volraken en doorlekken.
Tijdens de verschillende dagen van je ongesteldheid kun je ook verschillende typen gebruiken, bijvoorbeeld light op de lichtere dagen. Tampons die meer bloed kunnen absorberen dan er feitelijk vrijkomt zullen het intern milieu van je vagina eerder verstoren en zijn bovendien minder gemakkelijk in te brengen.
Een te hoog absorptievermogen kan uiteindelijk dus leiden tot de tamponziekte.

Tampons bestellen

Ervaringen van andere vrouwen met tampongebruik

Sanature Katoenen Tampons

Sanature tampons met inbrenghuls zijn er in drie varianten. Normaal (voor gemiddelde dagen), Super (voor wat zwaardere dagen) en Super Plus (voor echt zware dagen). De huls maakt het inbrengen van de tampon nog gemakkelijker en hygiŽnischer.

Sanature tampons bestellen

De Divacup is een betrouwbaar, mileuvriendelijk en goedkoop alternatief voor tampons.

MenstruatieWijzer
info